unnamed (1)

Időpont: 2016. február 19-21.

Helyszín: Nemzeti Lovarda, 1087 Budapest, Kerepesi út 7.

A Magyar Sportlótenyésztők és Magyar Félvér Tenyésztők Országos Egyesülete (MSLT) lehetőséget biztosít a sportlótenyésztők és tulajdonosok számára, értékesítésre szánt egyedeik bemutatására, az MSLT „Tenyésztők hétvégéje” rendezvény keretein belül, mely második alkalommal kerül megrendezésre. A nagy érdeklődésre való tekintettel ezúttal három napos lesz a rendezvény. A pénteki és szombati nap az eladó sportlovak bemutatásáról szól majd, szabadonugróban és lovas alatt, míg vasárnap a már megszokott Ménkörung és Ménbemutató programja lesz. A szabadonugróban 3 és 6 éves kor közötti lovat lehet bemutatni. Idősebb lovak esetében díjlovas négyszög, illetve ugró pályán történő bemutatásra, kipróbálásra van lehetőség.

Nevezési feltételek a Sportló bemutatásra:

 Az MSLT holnapján található nevezési lapon történik a nevezés, mely minden esetben csak a lóútlevél másolatával érvényes. A nevezéshez jó minőségű fénykép, videofelvétel, versenyeredmény csatolható. Az eladó lovak katalógusa a nevezési határidő lejárta után az MSLT honlapján és facebook oldalán megtekinthető lesz.

Nevezési díj:  Magyar sportló: 20.000 Ft (boxszal együtt)

Egyéb fajta vagy külföldi méneskönyv: 30.000 Ft (boxszal együtt)

Nevezési lap eladó sportlovak

Nevezési feltételek a Ménkörungra:

Nevezhetnek minimum 3 éves korú mének, a tulajdonosnak, tartónak az adott évre érvényes tagsággal kell rendelkeznie az egyesületnél. Nevezni az MSLT honlapján található nevezési lapon lehet, a lóútlevél másolatával együtt. A ménjelöltek kizárólag honosított útlevéllel vehetnek részt a rendezvényen.

Nevezési díj: 20.000 Ft (boxszal együtt)

Nevezési lap ménszemle

Nevezési feltételek a Fedezőmén bemutatóra:

Nevezhetnek a magyar sportló fajtában, illetve külföldi méneskönyveknél fedeztetési engedéllyel rendelkező mének. A mének bemutatása felvezetővel, vagy lovas alatt történik. A méneket szövegesen, fényképekkel, videókkal lehet népszerűsíteni a rendezvényen a tenyészidény kezdetén. A mének bemutatási díja az MSLT tagjai számára ingyenes. Boksz igény szerint kérhető.

Nevezési lap ménbemutató

Felvezető, lovas: Felvezetőt és lovast a tulajdonosnak kell biztosítania.
Felvezetők öltözete: világos nadrág, sötétkék vagy fekete felső, sportcipő.
Előlovagláshoz a lovasok öltözete: csizma, fehér nadrág, sötétkék vagy fekete felső. Lovak szállása: kő és mobil boxokban.A boxok bérleti díját a részvételi költség tartalmazza a rendezvény teljes időtartamára. A rendező alomszalmát biztosít, takarmányról a tulajdonos gondoskodik. Felszerelés: minden tulajdonos hozza magával lovának saját felszerelését (nyereg, kantár, lábvédők, stb.) A lovakon csak ínvédő lehet.

Állategészségügyi feltételek: Lóútlevél, melynek tartalmaznia kell:
Lóinfluenza elleni vakcinázás igazolása /alapimmunizálás: első oltás, majd 21-92 napon belül második oltás, utána mindig 6 hónapon belül emlékeztető oltás, + 21 nap /.Évente a fertőző kevésvérűségről szóló negatív vérvizsgálati eredmény igazolása. Egy éven belüli lelet elfogadható. 3 évente Takonykór negativitás is kötelező.

 A nevezést postai vagy elektronikus úton lehet leadni a következő elérhetőségekre:

 Cím:     MSLT

1087 Budapest, Kerepesi út 7.

 Email:  mslt@mslt.hu, vagy sportlotenyesztok@gmail.com

 Nevezési határidő:

Eladó sportlovak: 2016.január 5.

Ménjelöltek és fedezőmének: 2016. január 20.

A határidőn túl érkezett nevezéseket nem áll módunkban elfogadni!

További információ: Becsey Adrienn +36204660466, adrienn.becsey@mslt.hu

Program:

Február 19. péntek:

16:00: Szabadonugró gyakorlás

Február 20. szombat:

8:00: Ménjelöltek küllemi bírálata

14:00: Eladó sportlovak szabadonugrója

Február 21. vasárnap:

10:00: Ménjelöltek szabadonugrója

15:00: Fedezőmén bemutató

16:00: Eredményhirdetés

Related Posts