XXIV. MSLT Országos Kancavizsga

Mezőhegyes, Mezőhegyesi Állami Ménes

2016. június 3-4.

Katalógus: MSLT Kancavizsga katalógus

unnamed

Részvételi feltételek: A rendezvényen részt vehetnek 3 és 4 éves korú magyar melegvérű és külföldi méneskönyvhöz tartozó kancák. A kancatulajdonosnak érvényes tagsági viszonnyal kell rendelkeznie az MSLT-nél.

Bírói kollégium: Abay Pál, Bazsó Gergely, Faluhelyi Tibor, Szász Attila, Szentirmai Péter

A 3 éves kancák kategóriájában a küllemi bírálat és a szabadonugróban kapott pontszámok adják a végeredményt, a 4 éves kancáknál ez kiegészül a lovas alatti feladat során kapott pontokkal. Felvezetőt és lovast a tulajdonosnak kell biztosítania. Felvezetők öltözete: világos nadrág, sötétkék vagy fekete felső.
Előlovagláshoz a lovasok öltözete: csizma, fehér nadrág, sötétkék vagy fekete felső. Amennyiben egy felvezető vagy lovas több lovat mutat be, kérjük, jelezzék nevezéskor a felvezetés sorrendje és az osztályok beosztása miatt.
Lovak szállása: mobil boxokban. A boxok bérleti díját a részvételi költség tartalmazza a rendezvény teljes időtartamára. A rendező alomszalmát biztosít, takarmányról a tulajdonos gondoskodik. Felszerelés: minden tulajdonos hozza magával lovának saját felszerelését (nyereg, kantár, lábvédők, stb.) A lovakon a szabadonugró feladat során csak ínvédő lehet.

Állategészségügyi feltételek: Lóútlevél, melynek tartalmaznia kell: Lóinfluenza elleni vakcinázás igazolása /alapimmunizálás: első oltás, majd 21-92 napon belül második oltás, utána mindig 6 hónapon belül emlékeztető oltás, + 21 nap /. Évente a fertőző kevésvérűségről szóló negatív vérvizsgálati
eredmény igazolása. Egy éven belüli lelet elfogadható. 3 évente Takonykór negativitás is kötelező.

Tervezett időbeosztás:

Június 2. (csütörtök)

Beérkezés, regisztráció

16: 00-18:00 : Szabadonugró gyakorlási lehetőség

Június 3. (péntek)

13:00: Küllemi bírálat katalógus szerinti sorrendben

16:30: Lovas alatti bírálat –csak 4 éves kancák!

Június 4. (szombat)

17:00 : Szabadonugró feladat

20:00: Eredményhirdetés, tenyésztői est

Pénzdíjak (évjáratonként):
I. helyezett 200.000,- Ft

II. helyezett 150.000,- Ft
III. helyezett 100.000,- Ft

A küllemi bírálat: a bírálat egy 70 pontos küllemi bírálati lapon kerül rögzítésre, mely a kiértékelés alapját képezi. A szabadonugró feladatnál: A könnyebb rávezetést egy földön fekvő rúd segíti. Attól 3 m-re kis meredek a beosztó ugrás, azt követi 6,5 m-re egy kis oxer, majd 7,3 m-re egy meghívós oxer. Az oxer szélessége a magasságával arányosan nő.
Három éves lovak részére 130 cm-ig, 4 évesek részére 140 cm-ig emelhető az oxer. A vezetőbíró dönthet arról, hogy egy ló hamarabb is befejezheti az ugrást, mint a fent leírtak, illetve kérheti a további emelést, ha a ló tulajdonosa hozzájárul. A tulajdonosok kérésére nem emelhető az ugrás magassága.

A pénzdíjakra csak magyar sportló fajtájú kancák jogosultak. A rendezvényen részt vevő magyar tenyésztésű kancák részvételi díját, valamint a prémium besorolást kapó kancák díjazását a Földművelődésügyi Minisztérium támogatja, az ezzel kapcsolatos részleteket az MSLT honlapján tesszük közzé május 15.-ig.

Nevezési díj: 25.000 FT

Nevezési lap az alábbi linken:

Nevezési lap Kancavizsga

Email: sportlotenyesztok@gmail.com, mslt@mslt.hu

Postai úton: 1087 Budapest, Kerepesi út 7.

Nevezési határidő: 2016. május 15.

Related Posts