Időpont: 2017. március 17-19.

Helyszín: Budapest, Kincsem Park

plakat-magyar

2017-ben ebben a bővített formájában harmadszorra kerül megrendezésre az MSLT legnagyobb rendezvénye, a nagysikerű Tenyésztők Hétvégéje. A Nemzeti Lovarda felújítása miatt új helyszínen, a Kincsem Parkban. A Kincsem Park impozáns környezettel, új, fedett és fűthető rendezvénysátorral, valamint felújított boxokkal várja majd a résztvevőket.

Program:

Március 17. péntek: 

8:30 – 9:00: Sportló bíráló képzés regisztráció

9:00 -16:00 : Bíráló képzés előadások

15:00 – 18:00 : Szabadonugró gyakorlási lehetőség az eladó lovak és a ménjelöltek számára

Március 18. szombat:

9:00 – 13:00 : Ménjelöltek küllemi bírálata

13: 00 – 14:00: Ebédszünet

14:00 – 17:00 : Eladó sportlovak szabadonugrója

18:00 : Svédasztalos vacsora

Március 19. vasárnap:

10:00 – 14:00 : Ménjelöltek szabadonugrója

14: 30 – 15:30 : Eredményhirdetés, Champion hirdetés

15:30 – 16:30 : Fedezőmén bemutató

 

Újdonságként szerepel, egyben a pénteki szakmai nap programja lesz a sportló bírálói képzés, előadásokkal, elméleti és gyakorlati oktatással.

Az előző évekhez hasonlóan lehetőséget biztosítunk a magyarországi tenyésztők és tulajdonosok számára az eladásra szánt fiatal sportlovak szabadonugróban történő bemutatására. A tavalyi évben is sok ló talált új gazdára ezen a rendezvényen.

Fő program marad továbbra is a ménkiválasztás, valamint a már bizonyított fedezőmének bemutatója. A fedezőmén jelölteknél a nevezéshez kötelező lesz mellékelni az előírt orvosi vizsgálatokat. Az eladó lovaknál ez ajánlott. Az MSLT ménbíráló bizottságának munkáját az eddigi évekhez hasonlóan, továbbra is segíteni fogja egy ismert külföldi szakember.

Bíráló bizottság: Henrik Klatte (GER), Bazsó Gergely, Faluhelyi Tibor

Nevezési feltételek az eladó napra:

Nevezhetnek lóútlevéllel rendelkező 3 és 7 éves kor közötti lovak. Külföldi útlevéllel rendelkező lovak esetében honosítás szükséges. Nevezni a mellékelt nevezési lapon lehet, mely minden esetben a ló útlevelének másolatával érvényes.

Az eladó lovakról jó minőségű fénykép, video és leírás csatolható a nevezéshez. A nevezés ingyenes a magyar sportlovak számára (csak boxdíj fizetendő: 5000 Ft/nap), más fajták számára a bemutatás díja: 20.000 Ft boxdíjjal együtt. A tulajdonosnak, tartónak érvényes tagsági viszonnyal kell rendelkeznie az egyesületnél.

nevezesi-lap-elado-lovak

Nevezési feltételek a ménkörungra:

Nevezhetnek lóútlevéllel rendelkező mimimum 3 éves korú mének. Külföldi mén esetében honosítás szükséges. A nevezéshez csatolni kell a mén orvosi protokollját. Magyar sportló fajtájú mének esetén az állatorvosi vizsgálat díját az egyesület átvállalja, ennek feltétele, hogy a mén részt vegyen a körungon. A tulajdonosnak, tartónak érvényes tagsági viszonnyal kell rendelkeznie az egyesületnél. Nevezési díj: 20.000 Ft mely a boxdíjat tartalmazza. A magyar tenyésztésű nyilvános tenyésztési engedélyt kapott mének 100.000 Ft támogatásban részesülnek

nevezesi-lap-menjeloltek

allatorvosi-protokoll

Nevezési feltételek a fedezőmén bemutatóra:

A ménnek fedeztetési engedéllyel kell rendelkeznie a magyar sportló, vagy más külföldi fajtában. Nevezési díj: MSLT tagoknak ingyenes a bemutatás, nem tagoknak: 20.000 Ft

nevezesi-lap-bemutatomenek

A lovak elhelyezése kőboxokban történik, minden istállóban található fedett patamosó, zuhanyzó mosdó. A rendező alomszalmát biztosít, takarmányról és mobil itatóról a résztvevő gondoskodik. A helyszínen lehetőség lesz szalma és széna vásárlásra.

Nevezési határidő:

2017.  február 20.

 Nevezés:

 Postai úton: MSLT 1087 Budapest, Kerepesi út 7.

Email: mslt@mslt.hu, sportlotenyesztok@gmail.com

Telefon: +36 20 4660466

Related Posts