XXV. MSLT Országos Kancavizsga

Helyszín: Mezőhegyes, Nemzeti Ménesbirtok

Időpont: 2017. június 9-10.

unnamed (1)

Részvételi feltételek: A rendezvényen részt vehetnek 3, 4 és 5 éves korú magyar melegvérű és külföldi méneskönyvhöz tartozó kancák. A kancatulajdonosnak érvényes tagsági viszonnyal kell rendelkeznie az MSLT-nél.

A 3 éves kancák kategóriájában a küllemi bírálat és a szabadonugróban kapott pontszámok adják a végeredményt, a 4  és 5 éves kancáknál ez kiegészül a lovas alatti feladat során kapott pontokkal. Felvezetőt és lovast a tulajdonosnak kell biztosítania.
Felvezetők öltözete: világos nadrág, sötétkék vagy fekete felső.
Előlovagláshoz a lovasok öltözete: csizma, fehér nadrág, sötétkék vagy fekete felső, kobak. Amennyiben egy felvezető vagy lovas több lovat mutat be, kérjük, jelezzék nevezéskor a felvezetés sorrendje és az osztályok beosztása miatt.
Lovak szállása: kőboxokban. A boxok bérleti díját a részvételi költség tartalmazza a rendezvény teljes időtartamára. A rendező alomszalmát biztosít, takarmányról a tulajdonos gondoskodik.
Felszerelés: minden tulajdonos hozza magával lovának saját felszerelését (nyereg, kantár, lábvédők, stb.) A lovakon a szabadonugró feladat során csak ínvédő lehet.

Állategészségügyi feltételek: Lóútlevél, melynek tartalmaznia kell:
Lóinfluenza elleni vakcinázás igazolása /alapimmunizálás: első oltás, majd 21-92 napon belül második oltás, utána mindig 6 hónapon belül emlékeztető oltás, + 21 nap /. Évente a fertőző kevésvérűségről szóló negatív vérvizsgálati eredmény igazolása. Egy éven belüli lelet elfogadható. 3 évente Takonykór negativitás is kötelező.

Tervezett időbeosztás:

 Június 8. (csütörtök)

Beérkezés, regisztráció

Szabadonugró gyakorlás

Június 9. (péntek)

Küllemi bírálat

Lovas alatti bírálat – 4 és 5 éves kancák
Június 10. (szombat)

Szabadonugró feladat

Eredményhirdetés, tenyésztői est

Pénzdíjak kategóriánként – 3 éves kancák, 4-5 éves kancák: 

I. helyezett 200.000,- Ft
II. helyezett 150.000,- Ft
III. helyezett 100.000,- Ft

A küllemi bírálat: a bírálat egy 70 pontos küllemi bírálati lapon kerül rögzítésre, mely a kiértékelés alapját képezi. A szabadonugró feladatnál: A könnyebb rávezetést egy földön fekvő rúd segíti. Attól 3 m-re kis meredek a beosztó ugrás, azt követi 6,5 m-re egy kis oxer, majd 7,3 m-re egy meghívós oxer. Az oxer szélessége a magasságával arányosan nő.
Három éves lovak részére 130 cm-ig, 4-5 évesek részére 140 cm-ig emelhető az oxer. A vezetőbíró dönthet arról, hogy egy ló hamarabb is befejezheti az ugrást, mint a fent leírtak, illetve kérheti a további emelést, ha a ló tulajdonosa hozzájárul. A tulajdonosok kérésére nem emelhető az ugrás magassága. A pénzdíjakra csak magyar sportló fajtájú kancák jogosultak.

Nevezési lap: Nevezési-lap-Kancavizsga 2017.

A nevezést emailben vagy postai úton várjuk 2017. május 31.-ig!

Email: sportlotenyesztok@gmail.com, mslt@mslt.hu

Cím: MSLT 1087 Budapest, Kerepesi út 7.

Nevezési díj 25.000 Ft

Related Posts