A hétvégén megrendezett XXV. MSLT Országos Kancavizsgán a 35 előzetesen nevezett kancából 34 meg is érkezett a rendezvényre, ahol idén közel 60%-al több kanca nevezett, mint a tavalyi évben. A 16 3 éves kancából 12 magyar sportló (HSH), 2 magyar sportfélvér, 2 pedig import kanca volt. Ebben a korosztályban 12 kanca érte el a prémium minősítéshez szükséges pontszámot. A Champion kanca az idei évben a Kabala Ménes Kft által tenyészett sötétpej, HSH kanca, Rádiháza Krizia lett (Carpaccio-Gringo), második helyen a Czuczi István által tenyésztett Calato apaságú szürke, Gucci IC végzett, ő kapta a legtöbb pontszámot a szabadonugró feladatra. Bronzérmes a Szász Attila tulajdonában lévő sportfélvér pej kanca Aranka lett (Quatro-Gouvernour, tenyésztő: Dovicsin Erika, Balassagyarmat).

Championok

A Champion kancák, Rádiháza Krizia és Forli

Összetett eredménylista 3 évesek:

MSLT Kancavizsga 2017 3 éves

A 4-5 éves kategóriában a 18 kancából 14 lett prémium. A Champion a külföldi tenyésztésű 5 éves sárga kanca, Forli lett (Filou de Muze-Silvio I, tulajdonos: Szikriga Kft, Budapest.) A kanca mindhárom részfeladatban a legjobbnak bizonyult. Második helyezett szintén  a Szikriga Kft tulajdonában lévő import Verdi apaságú 5 éves pej kanca, Verducha lett. A kategória legjobb magyar tenyésztésű lova a 4 éves Rádiháza Jora lett (Calato- Der Kleine Lord, tenyésztő és tulajdonos: Kabala Ménes Kft, Rádiháza)

A rendezvény legeredményesebb tenyésztője így a Kabala Ménes Kft lett. 

Összetett eredménylista 4-5 évesek:

MSLT Kancavizsga 2017 4_5 éves

MSLT_KANCAVIZSGA_katalógus_2017

Gratulálunk a tenyésztőknek és a tulajdonosoknak, kiválóan felkészített lovakat és az utóbbi évek legerősebb mezőnyét láthattunk!

Rádiháza Krizia

Rádiháza Krizia – HSH Champion kanca

19141613_1519859614733164_736846765_n

Gucci IC – A 3 éves kategória ezüstérmese, prémium kanca

Dreamworks

Dreamworks A – HSH prémium kanca

Related Posts