A 2018-as Tenyésztők Hétvégéjének egyik fontos programpontja az eladó sportlovak bemutatója lesz, amire garantáltan érdemes lesz kilátogatni. Ide 3 és 7 év közötti lovakat nevezhetnek, akiket szabad mozgásban és szabadonugró folyosóban lehet majd megtekinteni, illetve a már belovagolt vagy versenyző lovakat lovas alatt is ki lehet próbálni. Ez egy remek lehetőség azok számára, akik fiatal lovat keresnek. Közel 30 sportló kerül majd bemutatásra.

Valószínűleg sokunk volt már olyan helyzetben, hogy álmai lovát kereste, de az csak nem akart vele szembe jönni. Sok szempontnak kell megfelelni, de még így sem lehetünk biztosak abban, hogy mit veszünk a pénzünkért. Az MSLT viszont mankót nyújt a keresgélésben az eladó sportlovak bemutatójával.

Külföldön már bevett szokásnak számítanak az ilyen bemutatók vagy aukciók. És nem véletlenül van ekkora sikere, hiszen összehozza egy helyre a potenciális vevőket és az eladó lovakat, így mindenki megtalálhatja a számítását. Magyarországon igen nehézkes a lóvásárlás, hiszen nem nagyon vannak erre alkalmas színvonalas oldalak, főleg nem a fiatal lovak számára. A vevőnek sok haszontalan hirdetést kell általában átrágnia, mire találhat számára érdekeset. De az MSLT eladó sportló bemutatójával megszűnnek ezek a problémák, és mindenki számára egyszerűbbé válik a keresgélés a kínálat felsorakoztatásával.

Egyrészt megszűnik a távolsági akadály, mivel számos lovat tudunk megnézni egy helyen és egy időben. Nem kell sokat utazgatni, csak elég leülni a tribünre és máris válogatott eladó lovakat láthatunk.

Másrészt objektív képet kaphatunk a lovakról. A körülmények egyformák, így minden lovat ugyanazon feltételek mellet tudunk értékelni egymás után. Normál esetben sokszor hetek telnek el két kipróbált ló között, és már senki sem emlékszik, hogy milyen teljesítményt is nyújtott a korábbi. Itt nem kell heteket várni, hanem egymás után, frissen tudjuk összehasonlítani a lovakat.

Harmadrészt az otthoni környezetben mutatott kép sokszor csalóka. Nagyon sokat megtudhatunk egy ló jelleméről, ha kiszakítjuk a megszokott környezetéből, és idegen helyen próbáljuk ki. Meg lehet figyelni, hogy hogyan reagál az újdonságokra vagy hogy mennyire okoz neki gondot nagy közönség előtt szerepelni. Egy sportó esetében ez fontos szempont, hiszen a versenyeken is hasonló körülmények között kell majd helyt állnia.

Végül pedig a katalógus nyújt további segítséget, megtudhatjuk a származását, az eredményeit, az árkategóriát és a tulajdonos elérhetőségét. A helyszínen lehetőség adódik azonnali próbára is, ha valaki lovas alatt is ki szeretné próbálni a kiszemeltjét.

Az eladó lovak mellett bemutatkoznak még a fedezőmén jelöltek, és az ország legkiválóbb sportló ménjei. Ha felkeltettük az érdeklődését, akkor látogasson ki március 10 és 11 között a Nemzeti Lovardába a Tenyésztők Hétvégéjére.

Related Posts