Időpont: 2018. június 8-9.

Helyszín: Nemzeti Ménesbirtok, Mezőhegyes, Ménesudvar

 

Fotó: Hajdu Krisztina

A rendezvény idén a második előbírálati lehetőség az Országos Kancavizsga, mely Budapesten lesz a Nemzeti Lovardában szeptember 7-9 között.

A mezőhegyesi program megegyezik a Kancavizsga programjával:

3 évesek: küllemi bírálat és szabadonugró

4-5 évesek: küllemi bírálat, lovas alatti feladat (síkmunka), és szabadonugró 

Program: 

Június 8. péntek:

Küllemi és lovas alatti bírálat

Június 9. szombat:

Szabadonugró bírálat

Nevezési feltételek:

A rendezvényen részt vehetnek 3, 4 és 5 éves korú magyar melegvérű és külföldi méneskönyvhöz tartozó kancák. A kancatulajdonosnak érvényes tagsági viszonnyal kell rendelkeznie az MSLT-nél.

A 3 éves kancák kategóriájában a küllemi bírálaton és a szabadonugróban kapott pontszámok adják a végeredményt, a 4 és 5 éves kancáknál ez kiegészül a lovas alatti feladat során kapott pontokkal. A 4 és 5 éves kancák egy kategóriában lesznek értékelve. Amennyiben az 5 éves kancák létszáma eléri az 5 lovat, úgy külön kategóriaként kerül értékelésre.

Felvezetőt és lovast a tulajdonosnak kell biztosítania.
Felvezetők öltözete: világos nadrág, sötétkék vagy fekete felső.
Előlovagláshoz a lovasok öltözete: csizma, fehér nadrág, sötétkék vagy fekete felső, kobak. Amennyiben egy felvezető vagy lovas több lovat mutat be, kérjük, jelezzék nevezéskor a felvezetés sorrendje és az osztályok beosztása miatt.
Lovak szállása: kőboxokban. A boxok bérleti díját a részvételi költség tartalmazza a rendezvény teljes időtartamára. A rendező alomszalmát biztosít, takarmányról a tulajdonos gondoskodik.
Felszerelés: minden tulajdonos hozza magával lovának saját felszerelését (nyereg, kantár, lábvédők, stb.) A lovakon a szabadonugró feladat során csak ínvédő lehet.

Nevezési díj boxdíjjal együtt: 20.000 Ft

Állategészségügyi feltételek: Lóútlevél, melynek tartalmaznia kell:
Lóinfluenza elleni vakcinázás igazolása /alapimmunizálás: első oltás, majd 21-92 napon belül második oltás, utána mindig 6 hónapon belül emlékeztető oltás, + 21 nap /. Évente a fertőző kevésvérűségről szóló negatív vérvizsgálati eredmény igazolása. Egy éven belüli lelet elfogadható. 3 évente Takonykór negativitás is kötelező.

A rendezvényen a Kancavizsga pontozási rendszerét használjuk, így kihirdetésre kerül az egyes kategóriák végeredménye.

Pénzdíj:

3 éves kategória I. helyezett: 50.000 Ft II-III. helyezett serleg és díjszalag

4-5 éves kategória I helyezett: 50.000 Ft, II-III. helyezett serleg és díjszalag

Nevezési határidő: 2018. június 1.

Nevezési lap:

Nevezési-lap-Kancaszemle

Related Posts