Kedves Kancatulajdonosok!

 

2022-ben Egyesületünk a budapesti Országos Kancavizsga helyett Regionális Kancaszemle Sorozatot tart. A bírálatok során Prémium minősítéstis kaphatnak azok az egyedek, amelyek a küllemi és a szabadonugró bírálaton egyaránt jól teljesítenek a 3-4-5 éves kategóriában.

Akik valamilyen okból kifolyólag nem akarják megugratni, vagy a kijelölt lovardába szállítani  lovukat, vagy idősebb kancát szeretnének szemléztetni, azok is jelentkezhetnek bírálatra és a lovaikat bemutathatják háziszemle keretein belül kedvezményes kiszállási díj ellenében. A szemlék során rangsort nem állít a bíráló bizottság, de a minősítésüket bevezeti az útlevélbe és az egyesület adatbázisába. Díjazás a regionális szemléken nem kerül kiosztásra.

 

Részvételi díj: 20 ezer ft/ kanca + tagdíj

Május 30-ig rendezett KKV  státusszal rendelkező tenyésztőknek, azokra a kancákra, amelyik magyarországi bejegyzett tulajdonban állnak, 10 ezer ft/kanca.

Bírálat típusa:
-ugrólovak: küllemi, szabadmozgás és szabadonugró bírálat
-díjlovak és fogatlovak: küllemi és szabadmozgás bírálat
A bírálat során felvezetőt a tulajdonosnak kell biztosítani.

Szabadonugró feladat: földön fekvő rávezető rúd, attól 3 méterre kis meredek, attól 3,3 méterre kis meredek, majd 7, 3 méterre oxer. Az alapfelállításon az oxer magassága 100 cm,  a két kis meredek ugrás magassága 50-50 cm. Az oxer a 3 éves kancáknál 130-cmig, a 4-5 éves kancáknál 150 cm-ig emelhető. 

Lovak szállása: A választott helyszíntől függ, hogy van-e lehetőség boxbérlésre a vendég kancáknak. A boxok bérleti díját a helyszín határozza meg. Elhelyezéssel kapcsolatos kérdését felteheti a marosagnes.mslt@gmail.com e-mail címen.  Felszerelés: minden tulajdonos hozza magával lovának saját felszerelését. A lovakon a szabadonugró feladat során csak ínvédő lehet.

Állategészségügyi feltételek: Lóútlevél, melynek tartalmaznia kell: Lóinfluenza elleni vakcinázás igazolása /alapimmunizálás: első oltás, majd 21-92 napon belül második oltás, utána mindig 6 hónapon belül emlékeztető oltás, + 21 nap /. Évente a fertőző kevésvérűségről szóló negatív vérvizsgálati eredmény igazolása. Egy éven belüli lelet elfogadható. 3 évente Takonykór negativitás is kötelező.

Választható helyszínek:

Az időpontok minden esetben hétköznapra esnek, és folyamatosan kerülnek meghirdetésre.

Amennyiben nem szeretné lovát a megjelölt helyszínekre szállítani, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

Győr-Gyirmót- Viktória Lovas Klub– június 8.

Mezőhegyes- Nemzeti Ménesbirtok – június 9.

Heves- Alatka- Kasper Lovastanya – július 6.

Nyíregyháza – Timpex ménes – július 7.

Tabajd- Bélápapuszta – augusztus 4.                     

Kissomlyó – Lógyula Stall – szeptember 14.

Máriakálnok– Dressurzentrum –

Nevezés:

A kitöltött nevezési lapot kérnénk a sportlotenyesztok@gmail.com címre elküldeni.

Nevezési lap

Nevezési határidő: egy héttel a választott szemle időpontja előtt.

Információ:

Maros Ágnes

06 70 314 9061

marosagnes@gmail.com

Pataki Gergely

06 20 233 2911

 

Related Posts