Közelebb a tenyésztőkhöz!

A Magyar Sportlótenyésztők és Magyar Félvér Tenyésztők Országos Egyesülete (MSLT) célja, hogy a tenyésztők számára a kapcsolattartás kézenfekvőbb, rugalmasabb, elérhetőbb legyen a kancaszemlék terén is. A közgyűlés jóváhagyta azt az elképzelést, hogy regionális és háziszemle sorozatot indítson útjára a 2022-es évben. A gondolat 2020-ban bontakozott ki, hiszen a pandémia miatt az országos rendezvények megtartása bizonytalan volt. A nagy számú érdeklődés és a szorosabb szakmai kapcsolatteremtés igényeit figyelembe véve, lehetőséget biztosítunk az egész ország területén a kanca bírálatok tekintetében is. Bírálat sorozatunk első állomása a Győr környéki, gyirmóti lovardában talált otthonra. Köszönettel tartozunk a helyet adó Viktória Lovasudvarnak, mely intézmény kiváló környezetet biztosított a rendezvény lebonyolításához, valamint Egervári Attilának, aki áldozatos tevékenységével évek óta segíti az Egyesület munkáját. Bazsó Gergely, az MSLT bírálóbizottságának elnöke és Pataki Gergely, az MSLT tenyésztésvezetője a küllemi és szabadonugró bírálat eredményei alapján 1 Főtörzskönyv és 3 Prémium minősítéssel jutalmazta a megjelent és bemutatott kancákat, mely eredmények az útlevélbe és az Egyesület adatbázisába bevezetésre kerültek.

Megjelent lovak,- tenyésztők és tulajdonosok, akik kiérdemelték a minősítéseket:

  • Miléna O (Carpaccio x Calgary), Rippel Zoltán – Nyul Georgina
  • Irma de Bognár (Nannan- A x Claudio’s Son), Bognár Imre – Kovács-Gazdag Daniella
  • Wega del Tiglio (Wadi Kid M x Lustling M), Il Tiglio – Vodenyák Klaudia
  • S-Olympride (Olympus A.P x Dakar VDL), Péter Netti – Péter Szilárd

Köszönjük a megjelenést és a felkészült elegáns bemutatást!

Egyesületünk a regionális kancavizsga után, tenyésztői kérésre ellátogatott a környékbeli lovardákba, tenyésztőhelyekre is. Győrben a Pannon Royal Lovasklub meghívásának tettünk eleget, és a nagy múltú tenyészetben elegáns díjlovak bírálatát, minősítését végeztük el. Cserpák Beatrix, a Lovarda tulajdonosa a családi birtokán mutatta be állományát, melynek egyedei nem csak a küllemi bírálaton keltettek jó benyomást, hanem már a sportban,- ivadékvizsgálatban is letették  névjegyüket.

Ezt követően a móri székhelyű tenyészetben, Kiss Melittánál és Paudits Istvánnál jártunk, akik főként a fogathajtó szakág számára ajánlják Iceberg nevű saját tenyésztésű nyilvános fedeztetési engedéllyel rendelkező ménjüket.

Bizottságunk hamarosan újabb régiókba látogat, melynek időpontjait és helyszíneit a honlapunkon ismertetjük. Az Egyesület stábja, idén is augusztus 20-án, a megszokott időpontban tartja a legnagyobb érdeklődésnek örvendő rendezvényét, a Csikóchampionátust. A részvételi lehetőségnél figyelembe vesszük, előnybe részesítjük a bírálattal rendelkező kancák csikóinak nevezéseit. Az esemény kiírása hamarosan a honlapunkon és facebook oldalunkon is  megtekinthető lesz.

Bp. 2022. 06. 13. MSLT

Related Posts