Kancavizsga

Időpont: 2023. június 28. (szerda)

Helyszín: Budapest, Nemzeti Lovarda

Kancák korosztálya:

  • 3 éves korosztály
  • 4 éves korosztály
  • 5 éves korosztály

Részvételi feltételek: A rendezvényen részt vehetnek útlevéllel és bejegyzett tulajdonossal  rendelkező 3, 4 és 5 éves korú magyar sportló, magyar melegvérű vagy külföldi méneskönyvhöz tartozó kancák.  A külföldi kancák honosításának határideje: 2023.05.31. A kancatulajdonosnak érvényes tagsági viszonnyal kell rendelkeznie az MSLT-nél. Kérjük, tagdíját az www.ugyfelkapu.mslt.hu oldalon a rendezvény előtti héten fizesse be!

Bírálat típusa:

Díjugratás: küllemi, mozgás, és szabadonugró bírálat

Díjlovaglás: küllemi és mozgásbírálat

Fogathajtás: küllemi és mozgásbírálat

Küllemi és mozgásbírálat:

 A vizsgán kötelező a lovat megnyírva és befonva, továbbá fekete vagy barna angol kantárban, csikózablával felvezetni!

A bírálandó lovat négy lábra kell állítani a bíráló négyszögben úgy, hogy a ló a bírálók előtt álljon mintegy négy méterre. Ezt követően egy kör lépés, és egy kör élénk ügetés jobb kézre. A vágta bírálat a szabadonugró bírálattal egy időben zajlik.

Szabadonugró bírálat:

Szabadonugró feladat: földön fekvő rávezető rúd, attól 3 méterre kis meredek, attól 3,3 méterre kis meredek, majd 7, 3 méterre oxer. Az alapfelállításon az oxer magassága 100 cm. Az oxer a 3 éves kancáknál 130-cmig, a 4-5 éves kancáknál 140 cm-ig emelhető.

A szakszerű felvezetés előfeltétele az eredményes bírálatnak!

Felszerelés: Fekete vagy barna angol kantár és csikózabla. A lovakon a szabadonugró feladat során csak ínvédő lehet.

Felvezetőt a tulajdonosnak kell biztosítania. Felvezetők öltözete: világos nadrág, sötétkék vagy fekete felső.  Amennyiben egy felvezető több lovat mutat be, kérjük, jelezzék nevezéskor a felvezetés sorrendje és az osztályok beosztása miatt.

Lovak szállása: Boxokban. A boxok bérleti díját a részvételi költség tartalmazza a rendezvény teljes időtartamára. A rendező alomszalmát biztosít,széna a helyszínen vásárolható.

Állategészségügyi feltételek: Lóútlevél, melynek tartalmaznia kell: Lóinfluenza elleni vakcinázás igazolása /alapimmunizálás: első oltás, majd 21-92 napon belül második oltás, utána mindig 6 hónapon belül emlékeztető oltás, + 21 nap /. Évente a fertőző kevésvérűségről szóló negatív vérvizsgálati eredmény igazolása. Egy éven belüli lelet elfogadható. 3 évente Takonykór negativitás is kötelező.

A rendezvényt élőben az Egyesület oldalán megtekinthető.

Pénzdíjak kategóriánként:

Pénzdíjra csak a magyar sportló kancák jogosultak.

 

I. hely: 250.000 Ft

II. hely: 200.000 Ft

III. hely: 150.000 Ft

IV-VI. hely: 55.000 Ft

Nevezési határidő: 2023. június 12.

Nevezési díj boxdíjjal együtt külföldi méneskönyvhöz tartozó ló esetén: 55.000 Ft, magyar sportló esetén: 45.000 Ft, Kezdvezményes díj a saját tenyésztésű magyar sportló esetén: 20.000 Ft. Május 31-ig rendezett KKV státusszal rendelkező tenyésztőinknek 50% kedvezményt biztosítunk az nevezési díjból.. A két kedvezmény nem összevonható!

Nevezesi-lap-kancajeloltek-2023

A nevezési lapot és a kancáról készült két képet a sportlotenyesztok@gmail.com-ra várjuk.

Related Posts