Zangersheide – Fiatal Lovak Világbajnoksága 2023. szeptember 20-24.
Mint minden évben, idén is megrendezésre került Lanakenben a Fiatal Lovak Világbajnoksága.
Természetesen magyar lovasok és magyar tenyésztésű lovak is részt vettek a grandiózus eseményen.
A rendkívül nehéz és technikás pályákon az alábbi eredményekkel szerepeltek párosaink:
Az 5 éves kategóriában Búza Krisztián és Alaphilippe (Conor Pass / Calvino Z / tenyésztő: Lévai Csilla / tulajdonos: Cranchi Kft.) sajnos az elődöntőben 16, a középdöntőben 15 hibapontot szereztek.
Burucs Borbála a saját tenyésztésű és tulajdonú MSLT prémium kancával Mia Nianával (Nannan-A / Drosselklang II) a 6 éves kategóriában minden nap jó pályákat ment 1 verőhibával, ez sajnos nem volt elég a döntőbe jutáshoz.
Kansas VL (Kannan / Com Air / tenyésztő: Vincze Laszló / tulajdonos: Dr. Pusztai Zsuzsanna, Eszes Ferenc) a 2019-es MSLT körung Reserve Champion ménje, az egyik legeredményesebb fiatal mén Magyarországon. Ragyogóan ugrott a világ legjobb 7 éves ugrólovai között Eszes Ferenccel a nyergében, aki a mezőny legjobbjaihoz mérhető lovaglással prezentálta a lovat. Másfél másodpercen múlott, hogy nem jutott be a döntőbe, de sok komoly szakember és kereskedő hatalmas érdeklődést tanúsított Kansas iránt, euróban 7 (!) számjegyű összegeket kínálva érte.
Szerencsére a tulajdonosok döntése alapján ez a nagyszerű mén megmarad a magyar sport és magyar tenyésztés számára.
Krucsó Balázs két lovat is lovagolt a 6 évesek pályáján, mindkét ló a Szuhai család tulajdonában van.
Cornet’s Blue Sz (Cornet Obolensky / Chacco-Blue / tulajdonos: Horses for Sale KFT. / tenyésztő: Gestüt Lewitz) az MSLT 2021-es mén körung Ambassador ménje, Krucsó szenzációs lovaglásával két hibátlan pályával bejutott a döntőbe, ahol 3 akadállyal a pálya vége előtt még hibátlannal álltak. Itt egy szűk forduló után a ló megállt és a lovas úgy döntött, hogy nem folytatja és feladta a versenyt. Carta Blue Sz-szel (Cartaro 2 / Quilot / tulajdonos: Horses for Sale KFT. / tenyésztő: Gestüt Lewitz) a 6 éves kancával a vígaszdíjban
8 hibapontot szereztek.
Kovács Henri finn színekben, de magyar tulajdonban lévő lóval indult az 5 évesek kategóriájában – Donnie Brascoval (Diamant de Semilly / Casall / tulajdonos: Lukács Lóránd / tenyésztő: Navojec
Zlatko) az elődöntőben hibátlanul, a középdöntőben egy verőhibával ment, a vígaszdíjban pedig 3. helyezést értek el,szintén óriási mezőnyben.
Szeptember 26-án kedden este az Eurosporton lesz az összefoglaló a vb-ről19:00 órától.
Gratulálunk minden tenyésztőnek, tulajdonosnak és lovasnak! 👏🏼
Related Posts