Időpont: 2015. február 21-22.

Helyszín: 1087 Budapest, Nemzeti Lovarda

Teny7vége plakát

 

A Magyar Sportló és Magyar Félvér Tenyésztők Országos Egyesülete (MSLT) lehetőséget biztosít a sportlótenyésztők és tulajdonosok számára értékesítésre szánt egyedeik bemutatására, az MSLT új „Tenyésztők hétvégéje” rendezvény keretein belül. A rendezvény szombati napja, az eladó lovak napja, míg a vasárnap a már megszokott Ménkörung és ménbemutató programja lesz. Az eladó napra kizárólag hazai tulajdonban lévő lovak nevezhetnek, a következő feltételekkel:

Tagjaink számára a magyar sportló, magyar sportfélvér és magyar félvér (hagyományos fajták és köztenyésztett) fajtájú lovak bemutatása ingyenes. Boxdíj: 5000/nap

Nem tagjaink tulajdonában lévő, vagy külföldi méneskönyvhöz tartozó lovak esetében a nevezési díj 20.000 Ft/ló, mely tartalmazza a szombati napra a box költségét.

A lovak bemutatására lehetőség van szabadonugróban, illetve lovas alatt. A szabadonugróban maximum 6 éves korú lovat lehet bemutatni. Idősebb lovak esetében díjlovas négyszög, illetve ugró pályán történő bemutatásra, kipróbálásra van lehetőség.

Nevezési feltételek az eladó lovak napjára:

Az MSLT holnapján található nevezési lapon történik a nevezés, mely minden esetben csak a lóútlevél másolatával érvényes. A nevezéshez csatolni kell minimum egy darab jó minőségű fényképet. A lóról további információ, video, versenyeredmény szintén csatolható. Az eladó lovak katalógusa a nevezési határidő lejárta után az MSLT honlapján és facebook oldalán megtekinthető lesz.

Nevezési feltételek a Ménkörungra:

Nevezhetnek minimum 3 éves korú mének, a tulajdonosnak, tartónak az adott évre érvényes tagsággal kell rendelkeznie az egyesületnél. Nevezni az MSLT honlapján megtalálható nevezési lappal lehet, a lóútlevél másolatával együtt.

Nevezési díj: 20.000 Ft, mely a boxdíjat tartalmazza.

Nevezési feltételek a fedezőmén bemutatóra:

Nevezhetnek a magyar sportló fajtában, illetve külföldi méneskönyveknél fedeztetési engedéllyel rendelkező mének. A mének bemutatása felvezetővel, vagy lovas alatt történik. A méneket szövegesen, fényképekkel, videókkal lehet népszerűsíteni a rendezvényen a tenyészidény kezdetén. A mének bemutatási díja az MSLT tagjai számára ingyenes. Boksz igény szerint kérhető.

A nevezést postai vagy elektronikus úton lehet leadni a következő elérhetőségekre:

1087 Budapest, Kerepesi út 7.

Email: mslt@mslt.hu, vagy

sportlotenyesztok@gmail.com

Nevezési határidő:

2015. január 20.

Program:

2015. február 20. péntek- Beérkezés

12:00-től lovak érkezése

17:00- 19:00 : Eladó lovak és ménjelöltek szabadonugró gyakorlási lehetősége

 

2015. február 21. szombat – Sportló mustra

8:00-9:00: Eladó lovak és ménjelöltek szabadonugró gyakorlási lehetősége

10:00 :   Eladó lovak szabadonugrója (6 éves korig)

13:00 : Ménjelöltek aszfaltfelvezetése

14:00 : Eladó lovak kipróbálása előzetes egyeztetés szerint

16:00 Ménjelöltek küllemi bírálata

 

2015. február 22. vasárnap – Ménszemle és ménbemutató

10 :00 : Ménjelöltek szabadonugrója

14: 00: Fedezőmén bemutató

16:00 : Eredményhirdetés

17:00 : Mének lovas alatti vizsgája

 

Nevezési lap eladó lovak

Nevezési lap mének

 

Related Posts