A felújítás előtti utolsó CSIO versenyt rendezték meg a  Nemzeti Lovardában az elmúlt hétvégén. A versenyszámokban igen nagy létszámú mezőny állt starthoz, gyakran 100 induló körüli létszámokkal. A négy napos verseny rekkenő hőségben zajlott, így a technikás pályákon túl ez is nehezítette a lovak és lovasok feladatát, ennek ellenére szép eredmények születtek.

mslt 3750

A fiatal ló nyitó versenyszámban hármas magyar győzelem született. Szabó Gábor az első helyet a szürke fedezőménnel, Timpex Emlékkel szerezte meg, a harmadik helyen is ő végzett a tavalyi Nagydíj győztes Timpex Cent csikójával, Timpex Ezüsttel. Második helyen az utóbbi időben remek nemzetközi teljesítményt nyújtó Toll Forgó (Timpex Apoleon-Justboy) végzett, tenyésztőjével és tulajdonosával Tóth Lászlóval. A középdöntő legeredményesebb magyar sportlova PM Diana lett Horváth Balázzsal akik a 3.helyen végeztek.

A 135-140 cm-es középkör versenyszámaiban helyezett volt JLO Varga Balázzsal (4. hely).  és Krucsó Szabolcs az idén 8 éves Colonado apaságú Capelloval.

mslt 8191

A pénteki 13 csapatot felvonultató Nemzetek Díja versenyszámban a magyar csapat nagyszerűen teljesített az első fordulóban. Két hibátlan lovaglással (Hugyecz Mariann-Chacco Boy és Horváth Balázs-Zordon párosok), és két 4 hibapontos lovaglással (Szabó Gábor-Timpex Bölcsész, Tóth László-Isti) holtversenyben az első helyen fordultunk. A második fordulóban sajnos hiányoztak a hibátlan lovaglások, így végül a szép eredménynek számító 5. helyen végzett a magyar csapat, soraiban 3 magyar sportlóval.

A Nagydíj versenyszámban a legeredményesebb magyar sportló a Stauffenberg-Le Matin származású Le Royal lett Füzér Gáborral, ők egy verőhibával végeztek a helyezettek között.

Gratulálunk!

Related Posts