Quity N

Quity N


Születési év: 2004
Fajta: Holsteini
Színe: Szürke
Tenyésztője: Ernst, Karl Westerhorn, DEU
Felállítás helye: Debrecen
Fedeztetés díja: 100.000.-Ft
Kontakt: Tóth Sándor tel: 06303227124

Quite Capitol Quidam de Revel Jalisco B
Dirka
U-Capitola Capitano
Folia
Ondra V Calvados II Cor de la Bryere
Biserta
Kendra I Contender
Feliz
Quity N a Magyar Sportló fajtában elfogadott holsteini fedezőmén.
Apja QUITE CAPITOL, aki a legendás QUIDAM DE REVEL és U-CAPITOLA utódaként jött világra Harm Thormalen tenyészetében a STAMM 173-as kancacsaládból.
QUIDAM DE REVEL az egyik legnagyobb hatású ugróörökítő mén, megjelenése a sportlótenyésztés történetében és a nemzetközi sportban is mérföldkőnek számított.
U-CAPITOLA a modern sportlótenyésztést meghatározó CAPITOL teljes testvére volt, számtalan olimpiai szinten teljesítő sportló származott ebből a STAMM 173-as kancacsaládból.
QUITE CAPITOL önmaga is az ugrósport top kategóriájára predesztinálta magát teljesítményével, hiszen korosztályának 5 és 6 évesen is német bajnoka lett, később egészen nemzetközi 155 cm-es szintig versenyzett. Az utána született utódok is kétségtelenül bizonyítják a mén örökítőképességében lévő lehetőséget és erőt, hiszen számtalan közülük nemzetközi GP szinten versenyzik. Közülük az egyik, hazánk jelen ugrósportjának állócsillaga QUINTUS, aki egészen a nemzetek díja, majd a magyar bajnoki győzelemig ugrott lovasával.
QUITY N anyja ONDRA V – a STAMM 7909-es kancacsalád tagja – , amelynek apja CALVADOS II az úgyszintén meghatározó ugróörökítő COR DE LA BRYERE és a ,,régi vonalas” Holsteini fedezőmén RAIMOND utóda volt. Anyai nagyapja CONTENDER, aki az ugrósport nagyhatású ménje napjainkban is.
QUITY N megjelenésében apjának szinte teljes letükrözése, jól mutatja a Holsteini fajtára jellemző tudatos tenyésztői munka eredményeit. Remek felépítésű, arányos teste jól izmolt, amely izomzat a fajtára jellemzően inkább burkolt, kevésbé definiált. Jó felépítésű, erős farát a CAPITOL vonalra jellemző kiváló felsővonal köti össze a szinte hibátlan, robosztus nyakával, mely tulajdonságát utódaiban jól örökíti. Lábszerkezete, pataállása hibákat nem hordoz, csikóiban is megfigyelhető a mén javító hatása e téren.
A mén rendkívül jó természetű, intelligens. Csikóiban ezen tulajdonságait egyöntetűen örökíti.
A mén sportban történő kipróbálása a díjugratás irányába indult, majd kiváló mozgásának köszönhetően inkább díjlovaglás területén kapott hosszabb ideig tartó lehetőséget a ló.
QUITY N csikóiban erős, jó méretet, arányos testfelépítést, szépfelsővonalat, jó nyakillesztést és hangsúlyos nyakat örökít szabályos lábszerkezettel. Utódai jellemzően nyugodt vérmérsékletű, intelligens, szocializációra hajlamos lovak, mely tulajdonságok alapjai a jó lovagolhatósági indexnek. Ezen tények tekintetében tehát bármely kancatípusra megfelelő választás lehet, várhatóan javító hatású eredményekkel.
Első utódai a 2021-es évben töltötték harmadik életévüket, megjelenésükre a sportban, tenyésztésben hamarosan számítani lehet.
A mén természetes úton fedez, felállítási helye Debrecen.
Kancák panziós tartása biztosított.

Nyomtatás

Mén keresés

Generic selectors
Csak pontos találat
Keresés a címekben
Keresés a tartalmakban
Post Type Selectors
Szűrés kategóriára
Egyéb
Uncategorized