Tóbanjáró

Tóbanjáró


Születési év: 2003.
Fajta: angol telivér
Színe: sárga
Méret: 163 cm
Tenyésztője: Varga István, Csetény
Felállítás helye: Balástya
Fedeztetés díja: 400 euro
Kontakt: dr. Budai Géza +36302186757

Bakharoff The Minstrel Northern Dancer
Fleur
Qui Royalty Native Royalty
Qui Blink
Tubarózsa Gilmore Kaiserradler
Galaxy
Tiszta Sky
Tiba

A nagyon jó hívószóként kezelendő nevétől sokkal-sokkal nagyobb értékkel rendelkezik ez a valójában különleges mén. A galopp pályán 1100-1600 méteres távokon 6 éven át futott, magyar viszonylatban tekintélyes pénzösszegeket nyert. Soha nem mulasztják el vele kapcsolatban megjegyezni, hogy a Svájcban a St. Moritzi, hagyományosan jégen rendezett versenyen 3. helyezett volt. A versenypályáról lekerülve 1 évet pihent, aztán Babó Szilvia vállalta átlovaglását, aki díjugratásban A2 szinten, military szakágban nemzetközi kétcsillag kategóriában ért el vele kiváló eredményeket. Military szakágban két tehetséges fiatal versenyzőt segítve az ifjúsági válogatott keret tagja is volt, Olaszországban Montelibrettiben és Franciaországban Fontainebleauben. A díjugrató és military szakágban is jól teljesítő mén két különböző lovassal is ifjúsági EB-n vett részt, ami kiváló együttműködő képességét, illetve készségét is bizonyítja. A magyar válogatott tagjaként Landliche EB-n is szerepelt.
Tóbanjáró nagy akaraterővel, bátorsággal, ugrókészséggel és képességgel, valamint intelligenciával megáldott mén, jellemző rá a precizitás, az akarat és a rendkívüli figyelem. Kiváló konstitúcióját a hosszú sportkarrierje kellőképpen bizonyítja.
Pedigréjének magyar vonalát Kincsemig lehet visszavezetni, de sokat mond Sultan Mahomed (a francia szürke ugróvonalból, Kemál anyai nagyapja), Bánk (Bob Herceg anyai nagyapja) vagy Kaiseradler neve is. Az ugróörökítő Nasrullah-ra kétszeresen van rokontenyésztve. A „T” kezdőbetűs kancacsalád több utóda is megjelent a sportban, pl. Tikkasztó vagy Tollforgató.


Nyomtatás

Mén keresés

Generic selectors
Csak pontos találat
Keresés a címekben
Keresés a tartalmakban
Post Type Selectors
Szűrés kategóriára
Egyéb
Uncategorized